Грузинський соус ткемалі - Image

Грузинський соус ткемалі

Кількість порцій: 1Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ті, хто вивчає кулінарне мистецтво, знають, що всіляких соусів існує величезна кількість, тому обмежувати себе банальними (і якщо вже бути відвертими, то і досить шкідливими) кетчупом і майонезом просто гріх. Є варіанти куди більш вишукані, як, наприклад, дивовижний, пряний, з тонким, м'яким, ні з чим не порівнюваним смаком соус ткемалі. Якщо не полінуватися і в сезон слив і аличі приготувати одну-дві баночки цього грузинського винаходу, матимете чудовий соус до м'ясних страв.

Інгредієнти

Сливи або алича

1 кг

Кинза

1 пучок

Часник

5 зубчиків

Перець чилі

1 шт.

Сіль

1,5 ч.л.

Цукор

2 ст.л.

Етапи приготування

01

Сливи або аличу (залежно від того, які з цих фруктів використовуються, соус може змінювати забарвлення) викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона злегка покривала їх.

02

Довести воду до кипіння і варити, зрідка помішуючи, приблизно 10 хвилин.

03

Коли від плодів тільки почне відставати шкірка (розварюватися вони не повинні!) Відкинути їх на друшляк і злити рідину.

04

Протерти сливи через друшляк так, щоб кісточки і шкірка відокремилися. Видалити їх, а м'якоть перекласти в каструльку.

05

Кінзу добре подрібнити. Часник пропустити через часниковий прес. Перчик чилі дуже дрібно нарізати.

06

Фруктову м'якоть поставити на середній вогонь, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.

07

Додати зелень, часник і перець чилі, прокип'ятити ще 2 хвилини і соус готовий.

08

Якщо перелити ткемалі в скляну стерилізовану банку і законсервувати, його не обов'язково зберігати в холодильнику.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Грузинський соус ткемалі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua