Салат по-шопськи - Image

Салат по-шопськи

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Сьогодні вам пропонуємо рецепт салату, словосполучення якого дуже незвично для наших вух. Проте мало хто знає, але салат шопський - це страва східноєвропейської кухні. Салат дуже популярний в Болгарії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Албанії, Чехії. Батьківщиною салату вважають західну Болгарію. До речі, слово "шопи" - це етнічна група болгар, які живуть на заході цієї країни. Звідси і назва салату. Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його дуже часто готують. Смак у салату виходить неймовірно насичений. Огірки дуже його освіжають, а бринза надає салату пікантності і ситності. Загалом виходить неймовірно смачно. Їж і хочеться.

Продукти для рецепту

Перець Болгарський
62.90

Перець Болгарський

за 1 кг

Інгредієнти

Перець Болгарський

500 г.

Помідори рожеві фасовка

300 г.

Огірки солені

150 г.

Сир Бринза 35%

150 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

100 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

60 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Петрушка 70г

за смаком

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

за смаком

Перець чилі червоний

1 шт.

Етапи приготування

01

Перці підсмажити в духовці, щоб шкірка трохи підгоріла, перекласти в пакет, охолодити 15-20 хвилин, зняти шкірку і очистити від насіння. Нарізати на дрібні шматочки.

02

Помідори та огірки нарізати на шматочки, цибулю тонкими півкільцями. Перекласти овочі в миску і перемішати руками.

03

Додати сіль і перець за смаком, після олію і петрушку. Ретельно перемішати, викласти на тарілки. Зверху посипати натертою бринзою, прикрасити нарізаним чилі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв