
Торт "Захер"
«Захер» – солодка візитна картка Австрії та один з найпопулярніших тортів у світі, що представляє собою шоколадний бісквіт з прошарком з абрикосового джему і шоколадно-вершковим кремом зверху. Ви будете здивовані, але цей дивовижний тортик придумав шістнадцятирічний хлопець Франц Захер, на честь якого і назвали десерт. Оригінальний торт за рецептом кондитера можна придбати у віденському готелі «Захер», а також в однойменному спеціалізованому магазині і кафе. Але ж ми не поїдемо так далеко, щоб насолодитися справжнім шедевром кондитерського мистецтва? Пропонуємо влаштувати маленький Відень у себе вдома і приготувати цей вишуканий шоколадний торт. А наш дохідливий рецепт Вам у цьому допоможе.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
250 мл.
Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г
300 г.
Масло вершкове домашнє
125 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
250 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
25 г.
Мигдаль
60 г.
Джем Верес абрикосовий 370г
110 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
160 мл.
Етапи приготування
01
Розтопити 100 грам шоколаду з водою на водяній бані. Розм'якшене масло з цукром збити в пишну масу. Потім додати по одному яйця і продовжувати збивати.
02
Борошно з какао просіяти. Мигдаль подрібнити в блендері. Додати до масляно-яєчної суміші борошняну суміш. Потім влити в тісто розтоплений шоколад і додати горіхи. Довести тісто до однорідної консистенції.
03
Розігріти духовку до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити на 2/3) і поставити в духовку. Випікати бісквіт близько 60 хвилин. По закінченню часу дати бісквіту постояти близько 10 хвилин у духовці.
04
На водяній бані розтопити 200 грам шоколаду з вершками. Довести крем до однорідної консистенції. Бісквіт розрізати на 2 частини і промазати в середині джемом. Зверху торт обмазати шоколадно-вершковим кремом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів