Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Рис із кокосом

Рис із кокосом

Такий простий і буденний гарнір як відварний рис насправді є вдалим полем для Ваших сміливих експериментів. А все завдяки унікальній здатності цієї крупи вбирати разом з рідиною запахи і аромати всіх інгредієнтів, з якими він готується. Поспішаємо запропонувати Вам тайський рецепт неперевершеного рису з кокосом і свіжим імбиром. Повірте, такий гарнір Ви вже точно не пробували. Із усіляких сортів рису ідеально підійде вишуканий тайський рис Жасмін. Він швидко насититься приємною солодкістю кокосового молока і свіжою ноткою пекучого імбиру. Якщо Вас надихнув цей рецепт, поспішіть здивувати рідних таким пікантним солодким гарніром. Ніжний смак рису відмінно доповнить будь-яку м'ясну страву.

Кількість порцій 8
Час приготування 25 хв

  1. 1. Рис — 2 ст.
  2. 2. Кокосове молоко — 1 ст.
  3. 3. Імбир свіжий — 1 ст. л.
  4. 4. Кінза — 2 ст. л.
  5. 5. Вода — 2 ст.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Кокос тертий — 0,2 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У друшляк насипте рис і добре промийте його під холодною водою.

  2. Перекладіть рис в каструлю і залийте його водою.

  3. Додайте кокосове молоко, сіль і свіжий імбир (тертий). Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть до тих пір, поки рідина не випарується (10 хвилин).

  4. Зніміть рис з плити і дайте йому постояти 5 хвилин.

  5. Перемішайте рис виделкою і додайте до нього тертий кокос і свіжу кінзу. Перемішайте. Подавайте рис теплим.