
Простий медовий торт на сковороді
Можливо цей екземпляр і не назвеш без тіні сумніву гучним словом "торт" - незважаючи на кілька коржів, густо промазаних кремом, його скоріше можна віднести до сімейства пирогів, та він анітрохи і не претендує на те, щоб стати прикрасою столу. Зате у нашого медовика безліч інших переваг - для його приготування вам знадобиться мінімум зусиль, часу та інгредієнтів. Більше того, вам навіть духовка НЕ буде потрібна! Що це за фокус такий: торт і без духовки? Читайте рецепт!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 склянка
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
2 ст.л. + ще трохи для смаження
Мед Літній Мед 750г
2 неповні ст.л.
Сода харчова 500г
1/3 ч.л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч.л.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 склянка
Сметана Ферма 15% 300г
400 г
Коньяк Frapin 40% 0,7л
1 ст.л.
Волоський горіх
0,5 склянки
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
50 г
Посипка кондитерська Добрик 50г
Етапи приготування
01
З'єднати яйця, половину склянки цукру і мед, збити міксером.
02
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийти рослинну олію.
03
У цю суміш просіяти борошно з содою і розпушувачем, добре перемішати. Має вийти густе, тягуче тісто.
04
Сковороду діаметром близько 24-26 см злегка змастити рослинною олією і поставити на вогонь трохи сильніше мінімального.
05
Коли сковорода прогріється, влити в неї одну третину тіста.
06
Розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром, нахиляючи її в різні сторони і розподіляючи тісто ложкою. Закрити сковороду щільною кришкою і смажити корж 2-4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх - стати пропареним і не липким.
07
Коли корж дійде до цієї кондиції, провести лопаткою по колу сковороди, щоб відокремити його, і за допомогою двох широких лопаточок перевернути на іншу сторону.
08
Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж ще близько 2 хвилин до готовності.
09
Готовий корж перекласти на решітку, нахиливши сковороду.
10
Описаним способом спекти ще 2 коржі.
11
Для крему сметану збити міксером, поки вона злегка не загусне. Влити коньяк і всипати цукор, що залишився, знову збити, щоб вийшов рідкий і тягучий крем. На цій стадії при бажанні в крем можна вмішати подрібнені горіхи.
12
Зібрати торт, чергуючи коржі і крем, після чого залишити його при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години для просочення. Прикрасити торт за смаком - горіхами, шоколадною крихтою, кондитерської посипкою. До подачі зберігати торт в холодильнику. Якщо хочеться спекти більш "солідний" торт, просто необхідно збільшити норму продуктів в 2 рази - торт буде вищим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів