
Пряна курочка
Запечена курочка - знайома нам смакота. А якщо змастити її сумішшю пряних трав, то вийде зовсім нова ароматна курка, яку обов'язково рекомендуємо спробувати. Ніяких складнощів і загадок в приготуванні немає, змішати прянощі і натерти ними курочку зможе кожен. Новим прийомом стане: вкладання половини цибулі в очищені від м'якуша "лимонні чашки". І це, як виявляється дуже легко. Дійсно запечена курка стає частою гостею на святкових столах і не тільки. Поки вона готується в духовці, ви за цей час можете приготувати гарнір. Звичайно ж, не лише за легкість в приготуванні ми полюбили цей рецепт, а ще і за неймовірний чарівний смак.
Інгредієнти
Тушка курки
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Лимон
1 шт.
Часник
3 зубчики
Маслинова олія
3 ст. л.
Прянощі
по 1 ч. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Підготовлену тушку збризнути соком лимона. Посолити, і натерти чорним перцем. Трішки змастити курку оливковою олією і відкласти.
02
Підготувати суміш прянощів: розтерти в ступці куркуму, коріандр, розмарин і гірчицю. Змастити курку, отриманою сумішшю.
03
Цибулину очистити і розрізати навпіл. Помістити половинки в "лимонні чашки". Вмістити їх в курку разом з часником. Потім помістити її у форму для запікання.
04
Запікати пряну курочку 60 хвилин, постійно поливаючи соком, утвореним в процесі випічки. Температура в духовці повинна досягати 200ºС.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів