
Кокосово-мигдальні маффіни
Маффіни часто називають помилково кексами. З одного боку їх дійсно легко переплутати. Ось тільки справжній кекс має форму хліба, а мафіни дуже маленькі, поміщаються в долоню. Історія походження цього десерту досить давня. Ще в XI столітті у Великобританії французьким словом маффін називали невеликі тістечка, і позначало це слово "м'який хліб". Спочатку маффіни робили із кукурудзяного хліба. Для маффінів існує дуже різноманітна начинка з фруктів, ягід або горіхів. Якраз наші тістечка кокосово-мигдальні. Завдяки горіхам мафіни виходять дуже ароматні, а кокос надає ніжність смаку. Це чудовий десерт до будь-якого свята.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г.
Кокосова стружка
200 г.
Мигдаль смажений
50 г.
Розпушувач
10 г.
Сода
3 г.
Масло вершкове
50 г.
Яйце куряче
2 шт.
Молоко кокосове
150 мл.
Ваніль
5 г.
Етапи приготування
01
Мигдаль подрібнити в блендері. Змішати просіяне борошно, кокосову стружку, цукор, мигдаль, розпушувач і соду. Збити кокосове молоко, яйця, розм'якшене масло і ваніль в пухку масу.
02
З'єднати борошняну і масляну суміші. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів