
Коблер
Якщо вас зацікавив десерт з яблуками, то тут є де розгулятися. Адже існує так багато різних пирогів з різними способами приготування, що нескладно розгубитися. Якщо хочете спробувати щось новеньке, тоді вперед випікати Коблер . Це, як виявилося, традиційний пиріг з яблук для великобританців, ірландців і американців. Його головна особливість в тому, що він не має нижньої кірки. Тобто, яблука викладають прямо у форму. А що стосується верхнього шару, то тут може бути що завгодно. Наприклад, звичайне листкове тісто, печиво або, як у нашому рецепті, суміш горіхів з медом. Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть молода малодосвідчена господиня. А щоб пиріг після випічки не розпадався, почекайте, поки він охолоне, і тільки потім діставайте з форми.
Інгредієнти
Яблука
5 шт.
Фініки
200 г.
Мед
20 г.
Лимон
50 г.
Ваніль
3 г.
Імбир мелений
5 г.
Горіхи
200 г.
Кокосове молоко
10 мл.
Етапи приготування
01
Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати скибочками. Подрібнити горіхи в блендері з 50 грамами фініків і кокосовим молоком. Окремо перемолоти інші фініки, додавши мед, лимонний сік і імбир.
02
Духовку розігріти до 200°C. У форми для запікання викласти яблука, потім - суміш фініків з медом, лимонним соком і імбиром. Зверху покласти суміш фініків з горіхами. Поставити коблер в духовку і запікати близько 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів