
Чашушулі
Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
600 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
7 ст. л.
Помідори рожеві фасовка
200 г.
Часник
1 шт.
Соус томатний Barilla Arrabiata 400г
за смаком
Лист лавровий
1 шт.
Кінза 70г
1 пучок
Базилік у горщику
1 пучок
Шафран Kotanyi натуральний 12г
за смаком
Спеція Коріандр мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Перець червоний мелений Pripravka 20г
за смаком
Етапи приготування
01
Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.
02
Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.
03
М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.
04
Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.
05
Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів