
Аджика з яблуками
Приправа відмінне доповнення до різних страв, обдаровувавши їх витонченим, вишуканим смаком. У Абхазії аджика - народное надбання і зразок хорошої приправи. Численні страви успішно виразили свій істинний смак за сприяння гострої приправи.До складу традиційної аджики томати не входять, як ви встигли помітити, ця страва містить не лише цей продукт, а і яблука, моркву і перець. Якщо перевести з абхазького слово "аджика" вийде "сіль", з турецького " аджи" - це гострий, пряний. Існує історія, з якої пішла суть приправи, і пов'язана вона з абхазькими вівчарями, про їх спосіб вирощування овець : додаючи сіль в їжу тварин, вони викликали у них спрагу, після чого, вони вживали достатню кількість води і корму. З цього і розпочалися експерименти з додаванням кінзи, часнику і інших прянощів. Візьміть на замітку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Помідори рожеві фасовка
2,5 кг.
Перець солодкий Palermo Tri-Color нарізаний пастеризований 500мл
1 кг.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
1 кг.
Морква
1 кг.
Перець гіркий Хуторок маринований 370г
1 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
1 ст.
Сіль Єгипет
3 ст. л.
Часник
200 г.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
1 ст.
Етапи приготування
01
Помідори, солодкий перець, яблука, моркву, гіркий перець очистити, потім помити. Порізати на шматочки. Подрібнити в м'ясорубці. Додати 200 гр. цукру, солі, рослинної олії. Перемішати.
02
Суміш вилити в каструлю. Поставити на вогонь. Варити 30 хвилин. Пропустити через прес очищений часник в аджику. Продовжити варити ще 20 хвилин.
03
По закінченню варіння, влити 1 склянку оцту. Варити ще 10 хвилин. Розлити у банки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів