Лісові ягоди в желе з шампанського - Image

Лісові ягоди в желе з шампанського

Кількість порцій: 5Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Спекотне літо – сезон стиглих фруктів і соковитих ягід. Часом від їх достатку нікуди подітися. Коли фантазія починає підводити, приготуйте ягідне желе. Повірте, це один з найкращих способів «утилізувати» ягоди, що залишилися на грядках. В результаті Вас чекає освіжаючий і п'янкий літній алкогольний десерт. Яскраво, насичено, пікантно. Буде, чим здивувати гостей. Можна зробити і дитячу версію желе. Для цього шампанське замініть свіжовичавленим апельсиновим соком або домашнім компотом. Діти будуть у захваті від такої смакоти. І наостанок порада: найкраще приготувати желе до вечора і відправити застигати в холодильник, щоб на ранок можна було без очікування насолодитися ароматним ягідним десертом.

Інгредієнти

Малина

200 г

Чорниця

200 г

Полуниця

200 г

Шампанське

600 мл

М'ята

20 г

Цукрова пудра

40 г

Желатин

10 г

Морозиво

200 г

Етапи приготування

01

Очистіть і помийте всі ягоди (великі ягоди краще порізати на дольки), дрібно наріжте м'яту.

02

Змішайте всі ягоди разом із порізаною м'ятою в одній ємності і засипте цукровою пудрою. Залиште ягоди з пудрою маринуватися на 20 хвилин.

03

Замочіть желатин в холодній воді до розм'якшення.

04

На невеликому вогні нагрійте 100 мл шампанського. Желатин потроху додавайте в розігріте шампанське, помішуючи лопаткою, до повного розчинення, після зніміть з плити.

05

Розкладіть ягоди по склянках, в яких будете подавати десерт, і залийте їх шампанським желе, щоб воно покрило ягоди. Поставте все в холодильник на 3-4 години.

06

Подавайте з кулькою морозива і листком м'яти.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв

Лісові ягоди в желе з шампанського – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua