Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська осінь › Тальятеле з соусом "Болоньєзе"
Тальятеле з соусом "Болоньєзе"

Тальятеле з соусом "Болоньєзе"

Тальятеле - вид італійської пасти, що являє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Забавно, що питання про ширину цього дуже популярного макаронного виробу вирішувалося на рівні Торгово-промислової палати Болоньї. У постанові палати встановлюється ширина тальятеле - 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Як і смак будь-якого іншого виду пасти, власний смак тальятеле є нейтральним. Тому від інших інгредієнтів буде залежати смакова палітра приготованої з тальятелле страви. Володіючи пористою і шорсткою структурою, тальятеле чудово "утримують" соуси. У нашому випадку це соус "Болоньєзе".

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Помідори — 800 г.
  2. 2. Фарш із яловичини — 500 г.
  3. 3. Вершки (жирність 15%) — 100 мл.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 50 г.
  5. 5. Морква — 50 г.
  6. 6. Cтебло селери — 1 шт.
  7. 7. Часник — 2 зубчики
  8. 8. Паста "Тальятеле" — 350 г.
  9. 9. Сушений орегано — 1 ч. л.
  10. 10. Сир "Пармезан" (для посипання) — за смаком
  11. 11. Cіль — за смаком
  12. 12. Чорний мелений перець — за смаком
  13. 13. Соняшникова олія — за смаком.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.

  2. На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.

  3. Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.

  4. Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.

  5. Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.

  6. Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.

  7. Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.

  8. Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.

  9. Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.

  10. Сир натерти на середній тертці.

  11. Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.