Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська зима › Тальятеле з беконом, салямі і помідорами
Тальятеле з беконом, салямі і помідорами

Тальятеле з беконом, салямі і помідорами

Тальятеле – традиційний італійський різновид локшини. Ці макаронні вироби з яєчного тіста заслужено стали «обличчям Болоньї». За формою паста тонка і плоска. Після приготування вона рясно вбирає рідину, тому вода, що залишилася після варіння, стане в нагоді для розведення соусу. Буквально пара-трійка столових ложок. А тепер про соус. З помідорів необхідно зняти шкірку і видалити насіння. Так вони стануть м'якими і віддадуть свій сік пасті. З чорним меленим перцем можна додати кайєнський перець. Тільки не переборщіть – він дуже гострий.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Бекон — 100 г.
  2. 2. Салямі — 150 г.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Помідори — 5 шт.
  5. 5. Паста Тальятеле — 300 г.
  6. 6. Оливкова олія — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Черний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю нарізати кубиками, помідори нарізати крупно.

  2. Бекон і салямі нарізати. Обсмажити на сковороді, помішуючи, щоб не утворилася скоринка. Додати трохи олії, цибулю і на невеликому вогні готувати до золотистого кольору.

  3. Помідори додати в сковороду до бекону і салямі, посолити, поперчити за смаком. Збільшити вогонь і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Волога повинна майже повністю випаруватись.

  4. Варити пасту у великій кількості води з додаванням солі. Воду повністю не виливати - нею можна розбавити соус.

  5. Перекласти пасту з каструлі в сковороду, перемішати і прогріти.