
Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки
Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.
Інгредієнти
Лимон
30 г.
Часник
10 г.
Вино біле сухе
20 мл.
Оцет бальзамічний
10 мл.
Італійські трави
10 г.
Суміш перців
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.
02
Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.
03
Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів