Торт лимонний - Image

Торт лимонний

Кількість порцій: 6Час приготування: 3 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Хто не любить підсолодити собі життя шматочком ніжного, солодкого, ароматного і такого улюбленого з дитинства торта? І бажано шматочок якомога більший. Торт лимонний, здається, входить до переліку улюблених десертів кожного. Він настільки ніжний, що не просто тане в роті, а перетворюється на легку масу радості, щастя і посмішок. Білий шоколад дарує десерту вишуканий аромат, а лимонна цедра додає кислинку, яка і робить його несхожим на інших кулінарних братів. Шматочок торта легко підніме настрій після виснажливого робочого дня, налаштує на позитив, розслабить і змусить забути про проблеми. Та й про які проблеми можна думати, коли поруч він, улюблений лимонний торт...

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г.

Цедра лимона Auchan в баночці 45г

1 шт.

Борошно 7 1кг

225 г.

Мед Пасіка Різнотрав'я 1кг

5 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

7 шт.

Лимон

5 шт.

Масло вершкове домашнє

195 г.

Барвник харчовий Badia 35мл

2 г.

Посипка кондитерська Добрик Вільне небо 3 стіки 30г

50 г.

Розпушувач тіста Добрик 15г

3 ч. л.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

100 мл.

Шоколад білий Roshen пористий 80г

200 г.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно приготувати ганаш-крем. Для цього потрібен білий шоколад і вершки в співвідношенні 2:1. Подрібнити шоколад. Потім дати вершкам закипіти. Зняти каструлю з вогню і додати до вершків шоколад. Помішувати до розчинення шоколаду.

02

Перелити крем в піалу і щільно закрити його харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Прибрати крем в холодильник мінімум на 3 години.

03

Для коржів потрібно взяти розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно і лимон. Зняти цедру і видавити сік одного лимона. У велику миску скласти всі потрібні для тіста інгредієнти: розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно, цедру і сік лімона. Перемішати все, потім збити тісто міксером. Викласти тісто у форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржа.

04

Приготувати класичний лимонний крем. Для його приготування потрібно взяти: лимони, яйця, цукор, вершкове масло.Перемішати цедру лимона з цукром. Додати лимонний сік, яйця. Перемішати. Перелити суміш у каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння. Постійно перемішувати.

05

Рясно змастити кремом нижній корж. Аналогічно зробити з рештою коржів. Верх крем не змащувати. Дістати охолоджений ганаш. Змастити верх і боки торта шоколадним ганашем.

06

Для цукрових квітів взяти мастику, барвник і патоку. На присипаній цукровою пудрою поверхні розгорнути невелику пластинку пофарбованої мастики. Зробити надрізи з однієї сторони. Далі скачати пластину трубочкою. Для надійного «склеювання» пелюсток використати патоку на кінчику зубочистки. Відрізати біля основи квітки зайву мастику. Таким чином зліпити потрібну кількість квітів і залишити їх сушитися кілька годин у закритому контейнері при кімнатній температурі.

07

Після цього викласти зроблені квіти на торт.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв