Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська зима › Картопля по-селянськи у духовці
Картопля по-селянськи у духовці

Картопля по-селянськи у духовці

Перший часник з'явився більше чотирьох тисяч років тому, а вирощувати його почали в Середній Азії. У кулінарії він використовується як ароматна і злегка гіркувата приправа, особливо популярний в російській, турецькій, арабській кухнях. Картопля ж до Європи привезена лише в XVI столітті, а вже сьогодні цей коренеплід – номер один на столах українців. Навіщо весь цей екскурс в історію? – запитаєте Ви. Все просто: Вашій увазі дивовижна страва, в якій вищевказані продукти – як раз таки головні компоненти. Від одного лише її виду слинки потечуть. Ця страва старовинна, проста, але в той же час смачна, ситна і дуже апетитна – картопля по-селянськи із хрусткою скоринкою, запечена в духовці і заправлена часниковим соусом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 2 кг.
  2. 2. Сіль, перець чорний, паприка — за смаком
  3. 3. Олія — 6 ст. л.
  4. 4. Часник — 5 зуб.
  5. 5. Кріп — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу картоплю помити. Нарізати на 4 частини. Висипати в миску. Додати солі за смаком, перець і  олії.

  2. Перемішати. Змастити деко. Викласти на нього картоплю. Розігріти духовку до 200 градусів. Запікати 30-35 хвилин (перевернути 3 рази).

  3. Якщо бракує солі, досолити після готовності. Подавати з часниковим соусом. Соус готувати так: нарізати дрібно гілочки кропу, часник нашаткувати, додати сіль 1/2 ч. л., все перемішати. Поперчити за смаком. Розбавити соняшниковою олією 4 ст. л., стільки ж кип'яченої води. Збити вилкою. Дати постояти 20 хвилин.