"Цвєтаєвський яблучний пиріг" - Image

"Цвєтаєвський яблучний пиріг"

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Вважаєте, яблучний пиріг - це завжди щось невигадливе? Пирога, приготованого за нижченаведеним рецептом, це не стосується. Тут вам і тонесенький крихкий прошарок тіста, і ніжний крем, що за консистенцією нагадує пудинг, і запашні шматочки яблук - словом, поєднання максимально вишукане. Цей пиріг назвали "Цвєтаєвським", оскільки саме легендарній поетесі та її сестрі приписують авторство цього рецепта. Краще готувати його з антонівки, але підійдуть і будь-які інші яблука з кислинкою.

Інгредієнти

Вершкове масло

150 г

Сметана

300 г

Борошно

200-360 г

Розпушувач

1,5 ч.л.

Яблука

3-4 шт.

Цукор

200 г

Яйця

1 шт.

Ванільний цукор

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Вершкове масло розтопити і злегка охолодити.

02

До миски влити вершкове масло і 100 г. сметани, перемішати масу до однорідності.

03

Поступово ввести до маси борошно (2 ст.л. залишити для заливки), просіяну з розпушувачем. Замісити некруте тісто, розподілити його по дну форми (діаметром близько 18x25 см.), сформувати по периметру бортик з тіста.

04

Яблука почистити, видалити серцевинки і нарізати яблука тонкими скибочками.

05

Для заливки з'єднати решту (200 г.) сметани, цукор, ванільний цукор, все ретельно перемішати. Згодом влити до цієї суміші злегка збите яйце. Ще раз все перемішати до однорідності. Поступово ввести 2 ст.л. борошна, перемішуючи, щоб униктути утворення грудочок.

06

На основу з тіста викласти перший шар яблук, по ньому рівномірно розподілити сметанну заливку, накрити другим шаром яблук і знову нанести заливку.

07

Випікати пиріг у розігрітій до 180°C  духовці приблизно 50 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

"Цвєтаєвський яблучний пиріг" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua