Простий медовий торт на сковороді - Image

Простий медовий торт на сковороді

Кількість порцій: 6Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Можливо цей екземпляр і не назвеш без тіні сумніву гучним словом "торт" - незважаючи на кілька коржів, густо промазаних кремом, його скоріше можна віднести до сімейства пирогів, та він анітрохи і не претендує на те, щоб стати прикрасою столу. Зате у нашого медовика безліч інших переваг - для його приготування вам знадобиться мінімум зусиль, часу та інгредієнтів. Більше того, вам навіть духовка НЕ буде потрібна! Що це за фокус такий: торт і без духовки? Читайте рецепт!

Інгредієнти

Яйця

3 шт.

Цукор

1 склянка

Рослинна олія

2 ст.л. + ще трохи для смаження

Мед

2 неповні ст.л.

Сода

1/3 ч.л.

Розпушувач

1 ч.л.

Пшеничне борошно

1 склянка

Сметана 25-30%

400 г

Коньяк

1 ст.л.

Волоські горіхи (за бажанням)

0,5 склянки

Шоколад (за бажанням)

50 г

Кондитерська посипка (за бажанням)

Етапи приготування

01

З'єднати яйця, половину склянки цукру і мед, збити міксером.

02

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийти рослинну олію.

03

У цю суміш просіяти борошно з содою і розпушувачем, добре перемішати. Має вийти густе, тягуче тісто.

04

Сковороду діаметром близько 24-26 см злегка змастити рослинною олією і поставити на вогонь трохи сильніше мінімального.

05

Коли сковорода прогріється, влити в неї одну третину тіста.

06

Розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром, нахиляючи її в різні сторони і розподіляючи тісто ложкою. Закрити сковороду щільною кришкою і смажити корж 2-4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх - стати пропареним і не липким.

07

Коли корж дійде до цієї кондиції, провести лопаткою по колу сковороди, щоб відокремити його, і за допомогою двох широких лопаточок перевернути на іншу сторону.

08

Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж ще близько 2 хвилин до готовності.

09

Готовий корж перекласти на решітку, нахиливши сковороду.

10

Описаним способом спекти ще 2 коржі.

11

Для крему сметану збити міксером, поки вона злегка не загусне. Влити коньяк і всипати цукор, що залишився, знову збити, щоб вийшов рідкий і тягучий крем. На цій стадії при бажанні в крем можна вмішати подрібнені горіхи.

12

Зібрати торт, чергуючи коржі і крем, після чого залишити його при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години для просочення. Прикрасити торт за смаком - горіхами, шоколадною крихтою, кондитерської посипкою. До подачі зберігати торт в холодильнику. Якщо хочеться спекти більш "солідний" торт, просто необхідно збільшити норму продуктів в 2 рази - торт буде вищим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)

Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)

6

20 хв