Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська › Паска (рецепт для хлібопічки)
Паска (рецепт для хлібопічки)

Паска (рецепт для хлібопічки)

Здавна паску вважали дуже важливим атрибутом Великодня, тому що робили її раз на рік на Воскресіння. Паску обов'язково потрібно було освятити в церкві, і тільки тоді її можна було їсти. У кожної господині були свої секретні методики й інгридієнти, які передавалися від матері до дочки, з покоління - у покоління. Тому ця страва так і цінувалася . Паска вважалась вдалою, якщо вона виходила повітряною, м'якою і обов'язково високою. Правильна паска зазвичай зберігає свою м'якість і легкість протягом тривалого часу. Завдяки сьогоднішнім технологіям випікати паски (та й інші хлібобулочні вироби) стало набагато простіше. Наприклад, паска приготована в хлібопічці - це економія вашого дорогоцінного часу. Адже поки робиться одна справа, ви можете зайнятися іншою. Та й на смак паска з хлібопічки виходить не гіршою, ніж та, яку випікали в печі наші прабабусі.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Родзинки — 120 г.
  2. 2. Апельсиновий сік — 15 г.
  3. 3. Мигдаль — 120 г.
  4. 4. Борошно — 540 г.
  5. 5. Цукор — 75 г.
  6. 6. Сіль — 5 г.
  7. 7. Масло вершкове — 60 г.
  8. 8. Молоко — 200 г.
  9. 9. Дріжджі сухі — 15 г.
  10. 10. Цедра апельсину — 15 г.
  11. 11. Ванілін — 3 г.
  12. 12. Цукрова пудра — 100 г.
  13. 13. Посипка хлібопекарська (пакетик) — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно родзинки залити апельсиновим соком та залишити на півгодини. Поки настоюються родзинки, дістати з холодильнику вершкове масло, щоб воно розм'якло. За бажанням можна бланшувати (швидко обварити чи ошпарити) мигдаль.

  2. Залити мигдаль окропом та залишити на дві хвилини, потім злити воду та знову залити окропом на 2 хвилини. Почистити та підсушити на сковороді. Посікти.

  3. В чаші хлібопічки з'єднати борошно (попередньо його потрібно просіяти), цукор, сіль, розм'якшене вершкове масло, дріжджі, терту цедру одного апельсину, ванілін та молоко (180 г.). Увімкнути основну програму для випікання звичайного білого хліба.

  4. Родзинки обсушити серветками та додати до тіста після звукового сигналу разом з горіхами. На цьому місія людини майже закінчена, все інше зробить хлібопічка. Готову паску повністю охолодити на решітці. Для глазурі змішати цукрову пудру з 1-1,5 столовими ложками молока. Розподілити по куполу паски, прикрасити кондитерською посипкою.