Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Бігос

Бігос

Сама «народна» їжа, це квашена капуста. Але саме знатна і смачна страва з квашеної капусти, це бігос. Страва з квашеної капусти і м'яса, традиційна для польської, литовської, української, білоруської кухні (дуже схожа на щі). Зазвичай готується зі свіжої та квашеної капусти. Варіантів приготування бігосу ані трохи не менше, ніж варіантів приготування українського борщу. Готова страву має густу консистенцію, злегка кислуватий смак і запах копченостей. Вважається, що важливо бігос охолодити на морозі, тоді він стане особливо смачним. Подають бігос гарячим з хлібом, білим або чорним, часто - під горілку.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Квашена капуста — 1,5 кг.
  2. 2. Качан свіжої білокачанної капусти — 1 шт.
  3. 3. Сардельки — 250 г.
  4. 4. Копчена куряча грудка — 250 г.
  5. 5. Бекон — 100 г.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Сушені білі гриби — 50 г.
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Мелений чорний перець — за смаком
  11. 11. Запашний перець горошком — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Залити гриби окропом і залишити розмокати. До квашеної капусти додати духмяний перець, лавровий лист, трохи води і тушкувати протягом 1 години.

  2. Тонко нашаткувати свіжу капусту, з грибів віджати воду і порізати їх соломкою. Тушкувати в окремій каструлі на маленькому вогні з додаванням невеликої кількості води протягом 30 хвилин.

  3. Порізати сардельки, бекон, курку кубиками. Розігріти в сковороді трохи олії, обсмажити до готовності. Додати нашатковану цибулю, сіль і перець за смаком і смажити ще кілька хвилин, до м'якості цибулі.

  4. Змішати обидва види капусти в одній каструлі, додати м'ясні інгредієнти. Добре розмішати і тушкувати все разом на маленькому вогні ще 30 хвилин. Бігос настоювати пару годин.