Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська середній › Спагеті з перцем чилі, часником, лимоном і хлібними крихтами
Спагеті з перцем чилі, часником, лимоном і хлібними крихтами

Спагеті з перцем чилі, часником, лимоном і хлібними крихтами

Cпособів приготування смачних спагеті величезна безліч. Найбільше їх в італійській кухні. Батьківщиною даного рецепту є італійська Сицилія. Використання хлібних крихт - це одна з «фішок» сицилійської кухні. Ще в давні часи через бідність сицилійці замість сиру використовували хлібні крихти, посипаючи ними макаронні вироби. Ця традиція збереглася і до теперішнього часу. Ще одним важливим інгредієнтом даного рецепту є капуста броколі. Її включають в рецепти багатьох італійських страв. Смак спагеті тільки виграє від такого поєднання. Блюдо стає ще смачніше і поживніше.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Спагеті — 150 г.
  2. 2. Броколі свіжа — 125 г.
  3. 3. Часник — 3 зубчики
  4. 4. Перець чилі — 1 шт.
  5. 5. Лимон — 0,5 шт.
  6. 6. Свіжі білі хлібні крихти — 20 г.
  7. 7. Оливкова олія — за смаком
  8. 8. Cіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перець чилі промити, очистити від насіння і нарізати маленькими кубиками.

  2. Часник очистити від лушпиння і нарізати тонкими скибочками.

  3. На сковороді розігріти оливкову олію. Додати перець чилі і часник на сковороду і готувати їх приблизно 2-3 хвилини, постійно помішуючи, на дрібному вогні.

  4. Перекласти чилі і часник в миску, а на сковороді обсмажити хлібні крихти 4-5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню.

  5. З половини лимона зняти цедру і змішати її з хлібними крихтами. Трохи посолити і поперчити суміш.

  6. Броколі розібрати на невеликі суцвіття.

  7. Зварити спагеті, як вказано на упаковці. За 3 хвилини до закінчення приготування, додати до спагеті броколі.

  8. Після чого воду зі спагеті злити, але залишити приблизно 1 склянку води.

  9. Цю воду змішати з обсмаженими перцем чилі і часником, а також додати 1 ст. л. оливкової олії.

  10. Вермішель викласти в каструлю і залити її водою з олією та зажаркою і добре перемішати.

  11. При подачі, посипати спагеті смаженими хлібними крихтами.