Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська борошно › Цукрове печиво "Торчетті"
Цукрове печиво "Торчетті"

Цукрове печиво "Торчетті"

Ми вважаємо, що це традиційне італійське печиво гідно гучного, але виправданого звання «ідеальне». Чому? Готується дуже просто і швидко – це раз. Комбінуючи різні прянощі і спеції, можна легко міняти смакові відтінки на Ваш погляд – це два. При цьому всі інгредієнти доступні і їх буде потрібно мінімальна кількість – це три. Якісні характеристики, що в точності описують печиво: розсипчасте, ніжне, повітряне та тане в роті – це чотири. Недарма рецепт цього приголомшливого десерту, створений у далекому вісімнадцятому столітті, досі користується шаленою популярністю далеко за межами Італії. Швидше всі на кухню готувати ці милі цукрові печенюшки у формі крихітних бубликів.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно — 250 г
  2. 2. Вершкове масло — 100 г
  3. 3. Цукор — 100 г
  4. 4. Розпушувач — 10 г
  5. 5. Сіль — дрібка
  6. 6. Мускатний горіх (або аніс, ваніль, бадьян, гвоздика) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло наріжте середнімі шматочками і залиште для розм'якшення полежати при кімнатінй температурі. Борошно змішайте з розпушувачем і мускатним горіхом (або іншими спеціями на Ваш смак) і просійте гіркою.

  2. Зробіть в ній "ямку" та покладіть туди розм'якшене вершкове масло. Додайте дрібку солі. Влийте до "ямки" трохи теплої води і замісіть тісто, воно повинно бути м'яким і гладким. Якщо необхідно, додавайте для цього теплу воду. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин.

  3. Відщипуючи невеликі шматочки тіста і злегка зігріваючи їх в руках, розкачайте паличкі шириною 1 см і довжиною 10 см.

  4. На стіл насипте цукор і обваляйте у ньому палички. Потім у кожної палички злегка зліпіть кінчики так, щоб отримались невеликі витягнуті "підковки".

  5. Викладіть отримані "підковки"-торчетті на застелений пергаментним папіром противень і випікайте при 180°C близько 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.