Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська овочі › Парміджано (італійська страва з баклажанами)
Парміджано (італійська страва з баклажанами)

Парміджано (італійська страва з баклажанами)

Страва "Парміджано" прийшла до нас з Італії. У цій країні вона вважається класичною. У ній приємно поєдналися баклажани і два види сиру: моцарелла і пармезан. Можна припустити, що назва страви пішла від назви самого сиру "пармезан", який тут використовують. Його м'якість надає баклажанам особливий смак, який важко сплутати з чимось іншим. Разом з моцарелою вони роблять страву в міру соковитою і ніжною. Спробувавши запечені у такому вигляді баклажани, ваші гості будуть у захваті. Ну а ви будете раді від того, що страва така смачна, але зусиль вона вимагає небагато, та й за часом готується досить швидко - всього 30 хвилин - і ваші гості насолоджуються вишуканою стравою від італійських кухарів.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Баклажани — 160 г.
  2. 2. Помідори — 160 г.
  3. 3. Сир Моцарела — 100 г.
  4. 4. Сир Пармезан — 60 г.
  5. 5. Олія рослинна — 60 мл.
  6. 6. Базилік — 5 г.
  7. 7. Томатний соус — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани і помідори ретельно промити і просушити. Потім овочі нарізати кружальцями завтовшки 0,7 см.

  2. Кружальця з помідорів і баклажанів обсмажити на олії в сковороді, з обох сторін, до появи рум'яної скоринки. Потім овочі викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвій олії.

  3. У керамічну миску для запікання або невелику сковорідку викласти по колу чергуючи помідори і баклажани так, щоб овочі трохи накладалися один на одного. Таким чином застелити все дно миски або сковороди. Посолити і поперчити за смаком.

  4. Зверху на овочі, в центр миски або сковороди, викласти томатний соус.

  5. Зверху на соус і овочі посипати тертий сир Пармезан.

  6. Запікати в духовці при температурі 180°C градусів, до появи золотистої скоринки у сиру.

  7. Прикрасити свіжим базиліком.