Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська › Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"
Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"

Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"

Не знаєте, яку головну страву приготувати у важливий для вас день? Пропонуємо вам дещо незвичайний рецепт приготування запеченої курки. Отриманим результатом, запевняємо вас, ви будете приголомшені. Родзинкою цієї страви вважається крем-брюле із гарбуза, в поєднанні з мускатним горіхом та ніжними вершками. Смакові властивості, які ви продегустуєте, перевершать ваші сподівання. Крім того, приємним є факт використання журавлиного соку, що не лише позитивно вплине на процес приготування, а й надасть страві справді трохи кислого смаку, тим самим розбавить солодкий смак крем-брюле. Прикрасивши курку різноманітною зеленню, ви отримаєте прекрасну страву, яку не буде соромно поставити на стіл та почастувати нею своїх гостей.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курка — 1,5 кг.
  2. 2. Вершкове масло — 2 ст. л.
  3. 3. Зелений лук — 3 ст. л.
  4. 4. Часник — 2 зубчика
  5. 5. Петрушка — 3 ст. л.
  6. 6. Лимонна цедра — 1 ч. л.
  7. 7. Оливкова олія — 1 ст. л.
  8. 8. Бальзамічний оцет — 3 ст. л.
  9. 9. Цукор — 1 ч. л.
  10. 10. Журавлиний сік — 100 мл.
  11. 11. Гарбуз — 650 г.
  12. 12. Яйце — 1 шт.
  13. 13. Вершки 35% — 200 мл.
  14. 14. Пармезан — 50-70 г.
  15. 15. Болгарський перець — 2 шт.
  16. 16. Кабачок — 2 шт.
  17. 17. Кортопля — 5-6 шт.
  18. 18. Мускатний горіх — щіпка
  19. 19. Коричневий цукор — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку розрізати по грудинці. Змішати разом вершкове масло, зелену цибулю, часник, петрушку, цедру, сіль і перець. Акуратно розподілити суміш під курячою шкірою по всій курці. Нагріти оливкову олію на сковороді, покласти курку і обсмажити до золотистого кольору, близько 3-х хвилин з кожного боку. Обсмажену курку перекласти на деко.

  2. Змішати разом оцет, цукор і журавлинний сік у невеликій каструльці. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати глазур ще 15 хвилин, до стану сиропу. Духовку нагріти до 200°C градусів. Змастити курку розтопленим вершковим маслом і запікати 10 хвилин. Потім змастити глазур'ю і запікати ще 20-25 хвилин. Готову курку порізати на порційні шматки.

  3. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати на шматочки і відварити або запекти в духовці. Готовий гарбуз подрібнити за допомогою блендера в пюре. Додати мускатний горіх, яйце, вершки, пармезан, посолити і поперчити за смаком. Перекласти гарбузове пюре у формочки для запікання, змащені маслом. Запікати 20 хвилин. Потім посипати зверху коричневим цукром і поставити на 1 хвилину під гриль.

  4. Перець, кабачки і картоплю вимити, перець і картоплю почистити, нарізати овочі довільно. Покласти овочі на деко, скропити оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати разом з крем-брюле з гарбуза.

  5. Подавати курку з запеченими овочами та гарбузовим крем-брюле.