Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська осінь › Суп із цибулі-порею, ріпчастої цибулі та картоплі
Суп із цибулі-порею, ріпчастої цибулі та картоплі

Суп із цибулі-порею, ріпчастої цибулі та картоплі

Дуже смачна і корисна перша страва. Цей суп дуже ситний, хоча і має досить низьку калорійність. Завдяки тому, що до складу входить лук-порей, суп виходить делікатним і ніжним. У порівнянні з ріпчастою цибулею у лука-порея м'якше запах і ніжніше і солодше смак. Такий приємний аромат виходить, насамперед, від листя порею. Як і будь-який інший вид цибулі, порей дуже корисний для людського організму, особливо для травної системи, обміну речовин, очищення організму. Цей рецепт супу особливо добре підходить під час посту, а також для вегетаріанців.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цибуля-порей — 4 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Картопля — 2 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 50 г.
  5. 5. Бульйон овочевий — 275 мл.
  6. 6. Сметана — 2 ст.л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Молоко — 150 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити цибулю-порей, вирізати грубий зовнішній шар, розрізати уздовж, нарізати на середні шматочки. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками.

  2. Покласти вершкове масло в розігріту каструлю, розтопити масло. Викласти в каструлю цибулю і картоплю, перемішати, щоб масло покрило всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, готувати 15 хвилин. Налити в каструлю бульйон з молоком, довести суп до кипіння, накрити зверху каструлю кришкою, варити протягом 20-25 хвилин.

  3. Суп перелити в чашу блендера, збити до однорідної маси, після чого перелити назад в каструлю. При подачі полити зверху суп сметаною.