Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка › Пікантні курячі гомілки
Пікантні курячі гомілки

Пікантні курячі гомілки

Скажімо Вам чесно: медово-соєвий маринад з лимоном і часником – це щось. Вибух смакових відчуттів. Незвичайне, але грамотне поєднання інгредієнтів в цьому густому соусі допоможе зробити будь-яке, навіть саме сухе м'ясо соковитим, ніжним і дуже апетитним. Рум'яна хрустка скоринка, просочена глазур'ю, запам'ятається Вам надовго. Єдиний нюанс при приготуванні цих пікантних курячих ніжок з кисло-солодким смаком – дочекатися, поки вони як слідують промаринуються (найкраще залишити маринуватися на ніч). Але повірте, воно того варте: м'ясо виходить неперевершеним. А далі – сущі дрібниці: викладаємо на решітку і смажимо. До речі, подібним чином можна приготувати і курячі крильця – це вже справа смаку.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Курячі гомілки — 1 кг
  2. 2. Кетчуп — 100 мл
  3. 3. Мед — 50 г
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Соєвий соус — 1 ст.л.
  6. 6. Оливкова олія — 3 ст.л.
  7. 7. Часник — 1 зубчик
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон на 30 секунд опустіть в гарячу воду, розріжте навпіл і вичавіть сік - всього знадобиться 5 ст.л.

  2. Часник вичавіть через часниковий прес або просто дуже дрібно порубіть.

  3. З'єднайте лимонний сік, кетчуп, мед, соєвий соус, оливкову олію та подрібнений часник.

  4. Курячі гомілки промийте, посоліть і поперчіть. Від маринаду відокремте 2/3 частини і залийте ним курку. Поставте в холодильник на 6 годин.

  5. Духовку розігрійте до 180°C. У противень налийте воду і поставте його на найнижчий ярус духовки - це необхідно для збору жиру і соку. Викладіть ніжки на решітку і запікайте30-35 хвилин. Приблизно в середині готування переверніть ніжки і полийте рештою маринаду. Подавайте гарячими.