Пататнік із сиром фета - Image

Пататнік із сиром фета

Кількість порцій: 6Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Перед вами рецепт дуже простого, швидкого і смачного пирога – пататніка. Напевно, не складно здогадатися, чому він отримав саме таку назву, адже його головний інгредієнт – це картопля. Пиріг може використовуватися як гарнір до м'ясних і овочевих страв. За бажанням, в нього можна додати підсмажені кільця цибулі, смажені гриби, скибочки помідорів, подрібнену свіжу зелень, шматочки сала, бекону або шинки, спеції (наприклад, італійські трави або будь-які інші на ваш смак). Зверху можна викласти інші види сиру, яким ви надаєте перевагу, і тоді на пирозі утвориться красива і смачна хрустка сирна скоринка.

Інгредієнти

Картопля

1 кг.

Яйце куряче

3 шт.

Сир фета

200 г.

Масло вершкове

25 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Картоплю помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Всю зайву рідину максимально віджати. Додати до картоплі яйця, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати картопляну суміш.

02

Духовку розігріти до 190°C. Сир фета розкришити і додати до картопляної маси. Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Запікати пиріг близько 30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Пататнік із сиром фета – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua