Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка › Мафіни з курагою
Мафіни з курагою

Мафіни з курагою

«Маленький, та удаленький». Ця споконвічно російська приказка повною мірою характеризує неперевершені англійські мафіни – ароматну, переважно солодку випічку з різноманітними начинками, що легко поміщається на долоні. Ці маленькі кексики вже давно користуються величезною популярністю в усьому світі, їх із задоволенням печуть господині, адже інгредієнти, необхідні для приготування цієї випічки, знайдуться на будь-якій кухні, а витрачений час зведений до мінімуму. Сьогодні пропонуємо порадувати домочадців свіжоспеченими мафінами з курагою. Приємний кисло-солодкий смак кураги робить цей сухофрукт не тільки смачними ласощами, але і найкращою начинкою для приготування випічки.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Курага — 150 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 400 г.
  3. 3. Цукор — 150 г.
  4. 4. Сода — 5 г.
  5. 5. Масло вершкове — 50 г.
  6. 6. Молоко — 200 мл.
  7. 7. Олія рослинна — 50 мл.
  8. 8. Яйце куряче — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курагу промити, нарізати і залити окропом на 5-10 хвилин. Змішати просіяне борошно з содою і цукром. Вершкове масло збити з яйцями, олією і молоком. З'єднати обидві суміші, додати курагу і довести тісто до однорідної консистенції.

  2. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати мафіни близько 20 хвилин.