Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська осінь › Лимонний мус
Лимонний мус

Лимонний мус

Як відомо, лимон - відмінний засіб для втамування спраги. Але з'їсти звичайний лимон далеко не кожному під силу. Тому ми хочемо запропонувати вам лимонний мус - відмінний варіант десерту у спекотний літній день. Та й не тільки літній. Лимон дуже корисний у більш холодні пори року, коли є вірогідність захворіти, коли треба проводити профілактику. Він приємно порадує вас ніжним смаком в будь-яку пору року. Лимонний мус чудово освіжає своїми цитрусовими нотками! Його можна приготувати багато за один раз і зберігати в холодильнику, щоб кожен день насолоджуватися цим приємним смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Лимони — 4 шт.
  2. 2. Цукор — 250 г.
  3. 3. Яйця (жовтки) — 6 шт.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Вершки 35% — 300 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Два лимона розрізати навпіл, ложкою видалити м'якоть. Половинки відкласти в бік. З м'якоті віджати сік. Із решти лимонів зняти дрібною теркою цедру, м'якоть подрібнити, видаливши кісточки.

  2. Збити до однорідної маси лимонний сік, цедру, 150 г. цукру і жовтки. Готувати на водяній бані, постійно розмішуючи, поки суміш не загусне до стану крему.

  3. Зняти з вогню. Додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Помішувати, поки масло повністю не розійдеться. Вершки збити і додати в крем. Акуратно перемішати, дати охолонути, потім перекласти в холодильник.

  4. Змішати в сотейнику 250 мл. води, решту цукру і подрібнену м'якоть лимона. Готувати на середньому вогні, поки сироп не загусне. Дати охолонути до кімнатної температури, потім поставити в холодильник.

  5. Розкласти крем по половинках лимонів, зверху полити лимонним сиропом. Можна посипати подрібненими горішками.