
Котлети садівника
Котлети садівника або «біфтекі ту Кіпур» - це рецепт запозичений нами з класичної грецької кухні. Із самої назви стає зрозуміло, що основними інгредієнтами страви є дари садів і городів - овочі - справжні вітамінні криниці: кабачки, морква, червоний перець, петрушка. Це чудовий літній варіант котлет. Завдяки овочам, котлети виходять не тільки дуже смачними, але надзвичайно соковитими. М'ясо (дрібно нарізаний бекон і фарш) становить лише половину маси страви. Фарш для котлет краще брати змішаний - свинячо-яловичий. Для гарніру нічого краще не підійде, ніж запечена в духовці разом з котлетами картопля.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Фарш М'ясний Сомельє з кролика
500 г.
Бекон охолоджений
50 г.
Кабачок
1 шт.
Морква
1 шт.
Перець червоний
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зубчики
Орегано Auchan 20г
1 ч. л.
Петрушка 70г
2 ст. л.
Сухарі панірувальні
50 г.
Картопля фасована
4 шт.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
50 мл.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
50 мл.
Вода негазована Аквуля 2л
100 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Кабачок, моркву, червоний перець, цибулю очистити, помити, обсушити і натерти на крупній тертці.
02
Бекон і часник дрібно посікти. Змішати з овочами.
03
Додати петрушку, сіль, перець, сухарі. Добре перемішати. Місити фарш 10 хвилин, накрити плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.
04
Сформувати 5 котлет. Викласти у змащену олією форму для запікання.
05
Картоплю очистити, розрізати вздовж на 4 частини. Посолити, поперчити, посипати орегано і змастити олією.
06
Картоплю помістити між котлетами, підлити воду і вино. Випікати котлети в розігрітій духовці при 180°C 60 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів