Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська › Шоколадний флан
Шоколадний флан

Шоколадний флан

Неймовірно ніжний десерт флан – солодка візитна картка Парижа. Він в широкому асортименті представлений в кращих французьких кондитерських. Протягом довгих трьох століть ці ласощі користується шаленою популярністю і любов'ю у ласунів усього світу. А у французів так взагалі – коронна страва, яку традиційно подають не тільки до святкового столу, а й до сімейного чаювання. Особливість десерту (або чим він так підкорив мільйони сердець) в тому, що після випікання начинка залишається рідкою, а тому при першому ж укусі так і норовить витекти. У нашому випадку – це спокусливий шоколадний соус. Однак будьте уважні: після вживання шоколадного флану може розвинутися невиліковна фланозалежність.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Шоколад чорний — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Цукор — 80 г.
  4. 4. Яйце куряче — 5 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції.

  2. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати флани близько 7-10 хвилин.