Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська осінь › Запечений судак під сиром
Запечений судак під сиром

Запечений судак під сиром

Запечена риба - це в будь-якому випадку завжди смачно, корисно і низькокалорійно. Адже під час запікання всі корисні властивості продуктів зберігаються. А їх там ой як багато. Риба дуже корисна для кори головного мозку, вона живить його різними вітамінами і мікроелементами. Також вона здатна знижувати рівень холестерину і ваги, що теж важливо для багатьох. Щоб риба виходила смачною, заправте її соусом, який ми пропонуємо в цьому рецепті. Сир робить страву дуже легкою і соковитою. А овочі надають свій особливий смак. Так що можна навіть не робити до страви салат - в ньому все є: і цибуля, і перець. Страва - просто пальчики оближеш!

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Судак — 2 кг.
  2. 2. Вершки (жирність 20-22%) — 500 мл.
  3. 3. Перець солодкий червоний (паприка) — 2 шт.
  4. 4. Сир твердих сортів (Пармезан) — 250 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  6. 6. Сметана — 40 г.
  7. 7. Соняшникова олія — 60 мл.
  8. 8. Спеції — 0,25 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити цибулю і нарізати її півкільцями, а перець - кубиками. Далі обсмажити їх на олії.

  2. Рибу нарізати великими шматочками (3-5 см.) і викласти щільно на деко.

  3. Для соусу необхідно: змішати і трохи збити вершки, сметану, сіль і спеції (спеції можна використовувати будь-які на свій смак, які підходять до риби).

  4. Зверху рибу засипати обсмаженою цибулею і перцем, і все залити соусом.

  5. Деко поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку і запікати протягом 30 хвилин.

  6. Потім дістати деко з духовки і посипати натертим на крупній терці сиром. Запікати ще 15 хвилин.