Яблучна бабка - Image

Яблучна бабка

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

За вельми дивною назвою «бабка» ховається традиційна білоруська страва, яку в Литві прийнято називати «кугеліс». Вона являє собою терту картоплю, запечену в горщиках (або в порційних формочках) з м'ясом і цибулею. Білоруські господині традиційно готують цю досить-таки бюджетну запіканку своїм чоловікам, адже ця ситна, поживна і дуже смачна страва – те, що потрібно для голодного чоловіка. Популярність картопляної бабки сприяла появі великої кількості різновидів цієї страви, у тому числі і солодких. Одну з таких десертних запіканок для чаювання хочемо Вам сьогодні запропонувати. Головний компонент нашої бабки – кисло-солодкі яблучка, запечені в яєчно-сметанному тісті.

Інгредієнти

Яблука

600 г.

Цукор

50 г.

Яйце куряче

4 шт.

Сметана

100 г.

Кориця

3 г.

Борошно пшеничне

30 г.

Масло вершкове

20 г.

Етапи приготування

01

Яблука помити, очистити, половину яблук нарізати шматочками, половину - натерти на тертці. Жовтки змішати з цукром і сметаною. Додати сметанну масу до яблук, перемішати, додати корицю і просіяне борошно.

02

Білки збити і додати до яблучної маси. Духовку розігріти до 200°C. Масу викласти у формочки (змащені маслом) і поставити їх у духовку. Випікати яблучні бабки близько 25-35 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Яблучна бабка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua