Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Чаклуни

Чаклуни

Чому білоруські деруни з м'ясною начинкою називаються саме "чаклунами" нам довідатись не вдалося, проте ми точно знаємо, що довго "чаклувати" над цією стравою вам не доведеться. Додати фарш в ці картопляні коржі зовсім не важко - ніякої особливої ​​вправності тут не потрібно. Найголовніше - підсмажити їх до золотистої скоринки і приємного хрускоту. В інших країнах, наприклад, у Польщі, чаклуни - це прозорі пельмені (точніше, прозоре у них тісто). Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити саме білоруську страву, яка наситить вас і ваших рідних. Чаклуни можна і навіть потрібно подавати зі сметаною і легким овочевим салатом.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. М'ясний фарш — 300 г
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Картопля — 8 шт.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Борошно — 2 ст.л
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Мелений чорний перець
  8. 8. Рослинна олія для підсмажування — 120 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистіть і натріть на дрібній терці. Трохи відіжміть її, якщо виділилося багато соку, щоб тісто не вийшло занадто водянистим.

  2. Викладіть цю масу у глибоку миску, туди ж додайте борошно, сіль, перець, яйця. Все добре перемішайте.

  3. Цибулю дрібно поріжте і з'єднайте з фаршем. Влийте в нього трохи води для соковитості, посоліть і поперчіть, перемішайте.

  4. У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладіть в розігріту олію частину картопляної маси у вигляді тонких оладок.

  5. Потім з фаршу сформуйте невеликі коржики і викладіть їх зверху на картоплю.

  6. На кожний м'ясний корж викладіть столовою ложкою ще трохи картопляної маси, так щоб вона закрила фарш з обох боків.

  7. Коли деруни обсмажаться з одного боку до рум'яної скоринки, переверніть їх, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і доведіть до готовності. Це займе ще приблизно 5-6 хвилин.

  8. Подібним чином обсмажте всі деруни. Подавайте їх гарячими, можна разом зі сметаною.