
Йогуртовий пиріг з гранатом
Дуже ефектний на вигляд пиріг з ніжним смаком, пікантною гранатовою кислинкою і тонким ароматом кардамону. В основі пирога борошно, манна крупа і йогурт, тому він виходить не дуже сухим. Але, за бажанням, сиропу можна приготувати більше і тоді трохи просочити ним пиріг. Якщо пиріг їсти будуть тільки дорослі, то, як варіант, можете додати в сироп трохи червоного вина, тоді пиріг придбає цікавий алкогольний аромат. Ще пиріг можна прикрасити попередньо збитими вершками, а потім гранатом з сиропом (або розрізати пиріг на дві частини і промазати на вибір вершками, білим шоколадом, улюбленим кремом).
Інгредієнти
Кардамон
5 г.
Манна крупа
125 г.
Борошно
125 г.
Розпушувач
5 г.
Цукрова пудра
150 г.
Йогурт
150 г.
Яйце
2 шт.
Ваніль
5 г.
Гранатовий сік
200 мл.
Гранат
200 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C. Змішати манну крупу, кардамон, просіяне борошно, розпушувач і 125 грам пудри. Збити йогурт, яйця і ваніль, потім додати борошняну суміш і перемішати до однорідної консистенції. Гранат розібрати на зерна.
02
Тісто вилити у форму (заповнювати на половину) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин. Сік уварити на половину з пудрою. Змішати сироп із зернами граната і прикрасити пиріг.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів