
Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією
Ніколи не готували торт? Повірте: насправді немає нічого складного. Запропонований рецепт як не можна до речі. Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією - нескладний у приготуванні, смачний десерт, який сподобається всім, хто його спробує. Порада: яйця в тісто для коржів додавайте кімнатної температури. При додаванні збитих із цукром білків перемішуйте тісто знизу вгору. Це необхідно, щоб білки не осіли, а маса стала повітряною. Шоколадна маса для торта повинна бути по консистенції дуже густою, як мус.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Пудра цукрова Auchan 200г
80 г.
Фісташки смажені
110 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
25 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
10 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
215 г.
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
500 г.
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
300 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
для прикраси
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 190°C. Для приготування тіста необхідно в мисці змішати цукрову пудру, попередньо подрібнені фісташки, всипати борошно, після, помішуючи додати 2 яйця. Окремо збити 2 білки з цукром поки маса не стане густою, додати її в загальну миску. Влити також 15 г. оливкової олії.
02
Викласти на деко папір, змастити маслом, розподілити тісто, має бути 2 маленьких коржа. Випікати в духовці протягом 12-15 хвилин. Після дістати із духовки, остудити коржі.
03
Розтопити на водяній бані шоколад з додаванням 200 г. оливкової олії. Вершки збити. Дати охолонути шоколадній масі до температури 38-40°C, потім додати вершки.
04
Розподілити по поверхні нижнього коржа половину шоколадної маси, накрити другим коржем, викласти так само другу половину шоколадної маси. Прибрати торт в холодильник. При подачі посипати торт какао-порошком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів