
Рататуй по-прованськи
Рататуй - це традиційна французька страва. І собою являє страву з баклажанів, перців і кабачків, запечених в духовці. Рататуй відразу ж нагадує нам про однойменний мультфільм Рататуй, де щурик Реммі азартно і весело готував цю знамениту страву. Сьогодні ми пропонуємо вам рататуй по-прованськи приготувати в якості вечері. Адже, така легка і смачна страва обов'язково вам підніме настрій після важкого дня. Помідори і баклажани зададуть основну живильну нотку страві. Кабачки додадуть страві ніжності і м'якості. Перець, часник, розмарин, петрушка і фенхель доповнять страву новою нотою пікантності. І саме ці трави нададуть той незвичайний ароматний запах страві.
Інгредієнти
Помідори
5 шт.
Баклажани
2 шт.
Кабачки
1 шт.
Перець болгарський
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Черрі консервовані
200 г.
Часник
2 шт.
Фенхель
за смаком
Розмарин
за смаком
Базилік
за смаком
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Олія оливкова
за смаком
Етапи приготування
01
Солодкий перець нарізати маленькими кубиками, подрібнити цибулю, а також фенхель.
02
Обсмажити нарізані цибулю і фенхель на сковороді в олії, після додати до них перець. Обсмажувати протягом 5-7 хвилин.
03
На 3 помідорах зробити насічку хрестом, залити окропом, протримати їх протягом 3 хвилин, після зняти шкірку. Подрібнити помідори, додати в пательню.
04
Влити також в пательню половину консервованих помідорів. Зменшити вогонь, тушкувати протягом 15 хвилин, при цьому додати сіль і перець за смаком, а також розмарин і базилік.
05
Нарізати на кружечки 2 помідори і баклажани, а також кабачок.
06
У форму для випікання вилити половину соусу з пательні, викласти овочі чергуючи їх між собою, посипати зверху дрібно нарізаним часником і петрушкою, скропити олією, накрити зверху фольгою.
07
Випікати в розігрітій до 200°C духовці 45 хвилин, після зняти фольгу, готувати ще 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів