Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом - Image

Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Риба - прекрасне джерело корисних мінеральних речовин, тому приготувавши з нього пудинг, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне для організму блюдо. Для даного рецепту найкраще підійде судак. При виготовленні яєчно-масляного соусу можливий розпад емульсії з масла і жовтків, тоді соус стає непридатним. Щоб не сталося згортання жовтків, необхідно в суміш до проварювання додавати холодну воду. При проварюванні температура соусу повинна бути не вище 70 °. Готують соус на плиті або водяній бані. Під час варіння необхідно постійно помішувати соус віничком. Перед подачею пудинг заливають зверху отриманим соусом.

Інгредієнти

Філе судака

150 г.

Борошно пшеничне

1 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Молоко

1,5 ст.

Масло вершкове

60 г.

Лимони

10 г.

Сир твердий

3 г.

Бульйон рибний

30 мл.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти сковороду, покласти в неї 10 г. масла, влити бульйон, додати рибу, протушкувати.

02

Пропустити через м'ясорубку рибну масу зі сковороди двічі, додати в суміш жовток, збитий білок.

03

В окремій сковороді обсмажити 1 ст. л. борошна в 1 ст. л. вершкового масла, влити поступово гаряче молоко, варити протягом 10 хвилин постійно помішуючи. За смаком додати сіль.

04

Додати в рибну суміш молочний соус. Перемішати. Змастити форму для випікання, викласти рибну масу у форму, посипати зверху тертим сиром, поставити в духовку.

05

Змішати в каструлі 1 яєчний жовток і 40 г. розм'якшеного вершкового масла, влити лимонний сік, поставити на вогонь, постійно збиваючи вінчиком довести до кипіння. Перед подачею пудинг залити зверху отриманим соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua