
Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці
Свиняча шийка - це дуже ніжне м'ясо, навіть, можна сказати, делікатесне. Приготована свиняча шийка в кінцевому підсумку виходить зовсім не жирна, м'яка і дуже соковита. Тому з свинячої шийки готують буженину і всіма гаряче улюблені шашлики. Але ми сьогодні будемо готувати свинину, запечену в гірчично-пивній заливці. А для цього нам потрібна буде свіжа свиняча шийка, і ми її будемо маринувати в гірчично-пивному соусі. Маринад зробить нашу свинину ще м'якшою і соковитішою. Гірчиця приємно наситить м'ясо і воно буде пахнути неперевершеним ароматом. Смак м'яса виходить божественним. Таке м'ясо - відмінне частування для святкового столу. Ви і ваші гості будете насолоджуватися смаком і запахом м'яска. Приємного апетиту!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шийка свиняча Укрпромпостач-95 Особлива копчено-варена
700 г.
Часник
4 зуб.
Сухарі панірувальні
2 ст. л.
Паприка Kamis солодка мелена 40г
1 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Вино Symbiose Каберне Совіньон Сіра червоне сухе 13% 0,75л
1 ч. л.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
3 ст. л.
Пиво Zlaty Bazant світле 0,5л
50 мл.
Олія соняшникова салатна 500мл
3 ст. л.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно пиво, перець, гірчицю, масло, часник і зіру ретельно змішати. Потім свинячу шийку замочити в маринаді і залишити на кілька годин.
02
У форму для запікання покласти м'ясо на фольгу. І туди ж налити залишки маринаду. Загорнути м'ясо у фольгу. Запікати приблизно 1,5 години при 180ᵒC.
03
Після чого відкрити фольгу і посипати м'ясо панірувальними сухарями і паприкою. Дати скоринці схопитися на поверхні м'яса протягом 15 хвилин, при цьому всю іншу частину потрібно тушкувати в соусі.
04
Перед подачею нарізати впоперек волокон і подавати з тушкованими або свіжими овочами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів