
Пельмені запечені
Пельмені - затребувана страва в раціоні будь-якої сім'ї. Їх традиційний варіант приготування - просто відварити в підсоленій воді. Але крім цього звичного способу приготування пельменів існують і інші. Пельмені можна смажити, варити на пару, тушкувати в горщиках і запікати. У цьому рецепті пропонується запекти пельмені в духовці. Пельмені за цим рецептом попередньо не відварюються, тому сметанний соус, в якому Ви будете їх запікати, повинен покривати пельмені повністю. Посипаний зверху тертий сир забезпечить наявність апетитної скоринки. Запіканка з пельменями виходить дуже смачною і ситною і можливо стане Вашим улюбленим способом приготування пельменів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Пельмені Геркулес Домашні заморожені 800г
500 г.
Сметана ХМЗ 20%
100 мл.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
100 мл.
Лист лавровий
5 шт.
Масло вершкове домашнє
2 ч. л.
Кріп 70г
1 пучок
Сир вершковий Saint Andre 200г
100 г.
Спеції Сіль чорна
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, викласти цибулю, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
02
У мисці змішати майонез, сметану і спеції за смаком і бажанням, додати в миску обсмажену цибулю. Перемішати.
03
Подрібнити кріп, додати в сметанний соус. Суміш повинна бути не надто густою, при необхідності додати трохи води.
04
У форму для запікання викласти лаврові листи, викласти зверху в один шар пельмені, залити соусом. Пельмені повинні бути покриті повністю соусом, посипати зверху тертим сиром.
05
Поставити форму в попередньо розігріту до температури 200-220ºС духовку на 25-30 хвилин до готовності.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів