Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою - Image

Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

Є певні страви, тільки від назв яких вже течуть слинки. До таких належить і грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою. Цей десерт не з простих по приготуванню, проте зусилля і засоби того варті. Пиріг настільки смачний, ароматний і «витончений», що розтопить серце будь-кого - навіть того, хто не любить солодке. А поєднання груші та лимону зробить смак красивим і незабутнім, смак, який чимось нагадує про бабусине варення. Мед додасть пирогу солодкості, а кориця і гвоздика - казковий аромат. Здивуйте своїх близьких таким ось пирогом і ваші старання не залишаться непоміченими!

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

200 г.

Масло вершкове домашнє

100 г.

Вода негазована Аквуля 2л

90 мл.

Груші Світ фруктів сушені різані 200г

200 г.

Лимон

0,5 шт.

Мед Літній Мед 750г

100 г.

Яйце куряче С0 1шт

2 шт.

Кориця Еко мелена 20г

за смаком

Гвоздика Auchan 10г

за смаком

Горіхи Мигдаль 150г

40 г.

Етапи приготування

01

Для приготування тіста в блендер покласти заморожене масло і борошно. Подрібнити, щоб вийшли масляно-борошняні крихти. Висипати їх в миску, в центрі зробити заглиблення і в нього заливати холодну воду, швидко замішуючи тісто. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто. Укласти у форму і поставити на 15 хвилин у морозилку.

02

Духовку розігріти до 200°C градусів. Груші помити, очистити, видалити серцевину. Нарізати груші тонкими скибочками або часточками.

03

Дістати тісто і в багатьох місцях наколоти виделкою. Укласти фрукти на тісто. Поставити форму з пирогом на 20 хвилин у духовку.

04

Для соусу необхідно в мисці змішати 2 яйця, сік половини лимона, 2 столові ложки борошна, 1 чайну ложку кориці, гвоздику. По трохи додати мед, розмішуючи. Розмішати всю суміш до однорідної консистенції.

05

Горіхи подрібнити в блендері або порубати ножем. Дістати форму з духовки і залити груші соусом. Зверху посипати меленими горіхами. Запікати 40 хвилин у духовці при температурі 160°C градусів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв