
Гострий гарячий шоколад
Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шоколад гіркий Бісквіт-Шоколад Оld Collection з подрібненим горіхом 69% 100г
100 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
400 мл.
Перець чилі червоний
1 шт.
Цукор ванільний Auchan 8г
0,5 шт.
Кориця Badia палички 14,2г
1 шт.
Коньяк Frapin 40% 0,7л
1 ст.л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
за смаком
Какао-порошок Аромікс 100г
за смаком
Етапи приготування
01
Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.
02
Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.
03
Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів