Лимонний пиріг з пісочного тіста - Image

Лимонний пиріг з пісочного тіста

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

До вашої уваги прекрасний, яскравий пиріг з пісочного тіста з кислинкою і неймовірним цитрусовим ароматом. Такий вибір «до чаю» буде доречний в будь-який сезон року, але особливо підійде в осінній та зимовий, коли організм потребує вітамінів, у тому числі вітаміну С, який у лимонах міститься в досить великій кількості. У процесі приготування, якщо є час, можна накрити пиріг не просто тістом, а зробити з нього смужки, і накрити «сіточкою». Також за бажанням, при подачі, можна прикрасити його збитими солодкими вершками і посипати невеликою кількістю цедри. Або прикрасити як запропоновано на фото - цедрою, чскибочкою лимона і листочками свіжої м'яти.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

400 г.

Масло вершкове

200 г.

Яйце куряче

2 шт.

Розпушувач

5 г.

Лимон

120 г.

Цукор

100 г.

Крохмаль

10 г.

Етапи приготування

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити. Просіяти борошно з розпушувачем і додати цедру. М'якоть лимона змішати з цукром і крохмалем.

02

Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця (по одному) і ще трохи збити (1 жовток залишити). Додати борошно і замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 15-20 хвилин у холодильник.

03

Тісто розділити на 2 частини. Більшу частину розкачати в пласт товщиною 1 см. Укласти тісто у форму і викласти лимонну масу. Зверху викласти другий пласт тіста, скріпити краї і змастити жовтком. Духовку розігріти до 160°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 40 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Лимонний пиріг з пісочного тіста – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua