
Курка по-фінськи
Національна кухня Фінляндії багата і різноманітна. У фінів ситні, смачні, апетитні страви. Їх застілля не обходяться без всіляких видів м'яса. Фінська кухня пропонує багато рецептів із використанням ягід. У запропонованому рецепті використовуються ягоди чорної смородини - багате джерело аскорбінової кислоти. Ягідки чорної смородини і гриби готуються разом, а фінальний акорд - додавання до цієї суміші сметани. Аромат чорної смородини неможливо переплутати ні з чим, а в поєднанні з ароматом грибів і сметани виходить чудове доповнення до приготованих в духовці курячих гомілок. Курка по-фінськи готова!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Куряча гомілка в маринаді
400 г.
Гриби Гливи
150 г.
Чорна смородина Vici швидкозаморожена 300г
100 г.
Сметана ХМЗ 20%
5 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Оливки Aro різані 4250мл
за смаком
Помідори рожеві фасовка
1 шт.
Огірок короткоплідний
1 шт.
Салат Грецький
2 листочка
Горошок зелений Верес 210г
100 г.
Етапи приготування
01
Курячі гомілки укласти на деко, посолити, поперчити і поставити в духовку на 30 хвилин.
02
У сковороду скласти гриби, ягоди чорної смородини. Закрити кришкою, довести до готовності, періодично помішуючи.
03
Помідори і огірки порізати соломкою. Додати в гриби сметану. Тушкувати 5 хвилин.
04
Курку зверху полити сумішшю грибів і ягід. Подавати на листі салату, з помідорами, огірками, оливками і горошком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів