Кальмар фарширований рисом - Image

Кальмар фарширований рисом

Кількість порцій: 3Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких у святковий день чимось смачним і одночасно корисним, то океанічний делікатес - кальмари фаршировані рисом - підійде вам в самий раз. Фаршировані кальмари - це ситно, соковито і незвично. По бажанню, в начинку крім обсмажених грибів можна додавати крабові палички і консервовану кукурудзу. Вийде дуже оригінально - гарячий салат в кальмарі. А якщо додати рубане варене яйце, то начинка вийде ще ніжніша. Готові кальмари зменшаться в розмірі, тому начиняти їх треба не дуже щільно, щоб при нарізці начинка не вилізла з кальмара.

Інгредієнти

Кальмари

400 г.

Цибуля

100 г.

Печериці

200 г.

Рис

200 г.

Сир

100 г.

Сметана

1-2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Кальмарів промити і почистити.

02

Цибулю почистити, дрібно порізати.

03

Гриби порізати невеликими шматочками.

04

Сир натерти на крупній тертці.

05

На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити 5-10 хвилин до легкого золотистого кольору.

06

Додати гриби, смажити 15-20 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.

07

У ємність скласти рис, смажені гриби, сир.

08

Додати 1-2 ст. л. сметани (або майонезу), перемішати. При необхідності досолити. Начинка готова.

09

Нафарширувати кальмарів начинкою, але не дуже щільно.

10

Заколоти зубочистками. Викласти кальмарів у форму, змастити сметаною (або майонезом). Поставити в розігріту до 200°C духовку. Запікати приблизно 20-25 хвилин.

11

Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, або ж в якості закуски - тоді їх повністю остудити, бажано навіть поставити на ніч у холодильник, щоб було простіше нарізати. Потім гострим ножем порізати на порційні скибочки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Кальмар фарширований рисом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua