Яблучні мафіни під ванільним соусом - Image

Яблучні мафіни під ванільним соусом

Кількість порцій: 15Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

Хочете зробити смачні солоденькі мафіни (іншими словами кекси) в домашніх умовах? Пропонуємо рецепт таких кексів з яблуком. Їх плюс - м'яке і пухке тісто. Вони наскрізь просякнуті ароматом яблук з корицею - запашне і смачне поєднання. Ці мафіни відмінно підуть з чаєм вранці, їх можна давати дітям до школи з собою, брати на роботу, щоб з'їсти в обідню перерву або пригощати друзів за вечерею. Словом, якщо вам ніколи або лінь готувати ванільний соус, в принципі, можна обійтися і без нього. Але він надає особливий смак і ніжність кексу. Впевнені, такі кекси - відмінний варіант для приємного чаювання.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

350 г

Цукор ванільний Auchan 8г

4 ч.л

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

6 шт.

Кефір Зарог 2,5% 870г

250 мл.

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г

2 шт.

Спеція Кориця мелена

2 ч.л.

Розпушувач тіста Добрик 15г

2 ч.л

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

300 мл

Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г

2 ст.л.

Етапи приготування

01

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати середніми кубиками. Посипати корицею (якщо не любите її, можна не додавати) і перемішати.

02

Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім з'єднати його зі склянкою цукру і 2 ч.л. ванільного цукру і розтерти.

03

У цю масу збити 3 яйця і перемішати все до однорідності.

04

Туди додати кефір та яблука і ще раз все перемішати.

05

У цю масу просіяти борошно з розпушувачем, ще раз перемішати до отримання однорідного тіста.

06

Духовку розігріти до 180°C. Формочки змастити вершковим маслом (силіконові змащувати не потрібно) і заповнити тістом на 2/3. Випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин.

07

Тим часом приготувати соус. Молоко довести до кипіння і відставити з вогню. Дати трохи охолонути.

08

Решту яєць розділити на жовтки і білки (білки не знадобляться). Жовтки розтерти з цукром, що залишився і ванільним цукром. Додати крохмаль і добре перемішати. Влити гаряче молоко (воно не повинно бути занадто гарячим, щоб яйця не згорнулися) і ще раз перемішати до однорідності.

09

Цю масу поставити на водяну баню і, помішуючи, проварити до загустіння. Дати трохи охолонути.

10

Готові мафіни добре остудити і викласти на них соус. Подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв