
Німецький різдвяний кекс "Штоллен"
Час свят прийшов і ми готові представити вашій увазі німецький різдвяний кекс "Штоллен". Знаменитий на весь світ німецький різдвяний кекс "Штоллен" має дуже цікаву і багату історію. Це кекс, який традиційно випікається в останніх числах перед різдвяним постом у Німеччині. Потім кекс настоюється довгі тижні до самого світлого Різдва і символізує собою немовля Христа в завісах. За своїм смаком - це насичений, ароматний, щільний кекс. При випічці кекс "Штоллен" вже наповнює ваш будинок чарівним і святим ароматом Різдва. Обов'язково рекомендуємо вам спробувати спекти німецький різдвяний кекс "Штоллен".
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
500 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Ром Pott 54% 0,7л
100 мл.
Журавлина сушена
100 г.
Мигдаль
100 г.
Родзинки
175 г.
Молоко 2,5% 900г
100 мл.
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
5 г.
Цукрова пудра Aro 250г
100 г.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Етапи приготування
01
Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.
02
Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.
03
Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.
04
З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.
05
Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів