
Чіабата на молоці
Втілення майстерності найкращих кулінарів світу чіабата – неймовірно смачний і дуже ароматний плоский італійський хлібець. Його особливість – в гармонійному поєднанні хрусткої золотистої скоринки і ніжної пористої м'якушки. Чіабата має прісний, не властивий для хліба, смак. Вона відмінно підійде для приготування бутербродів і сендвічів, оскільки вигідно підкреслює смак і аромат використовуваних інгредієнтів. З'явившись у вісімдесятих роках, рецепт «сільської аристократки» (саме так називають благородну чіабату) дещо удосконалився і став користуватися шаленою популярністю далеко за межами батьківщини. Пропонуємо і Вам проникнутися колоритом Італії і приготувати чіабату на молоці.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
300 г.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
7 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
30 мл.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
30 мл.
Вода негазована Аквуля 2л
200 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Борошно просіяти, додати дріжджі, молоко і сіль. Воду підігріти. Додати до сухої суміші оливкову олію і воду. Довести тісто до однорідної консистенції і надати форму хліба.
02
Накрити тісто серветкою або рушником і залишити на 100 хвилин в теплому місці. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти хліб на деко, поставити в духовку і випікати близько 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів