
Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі
В період розвитку Стародавнього Риму було прийнято змішувати родзинки, горіхи, гранат з ячмінним пюре. Так був придуманий кекс, який зараз став дуже популярним по всьому світу. Згідно з сучасними рецептами приготування цього десерту, випікати його потрібно з бісквітного або дріжджового тіста. А найпоширенішими добавками є горіхи, джеми або варення, сухофрукти і свіжі фрукти, шоколад. Як стверджують історики, наймасовіше поширення кекс отримав в 16 столітті, коли з'явився цукровий пісок. Його постачали з американських колоній. А через те, що цукор сприяє довгому зберіганню фруктів, то саме завдяки цьому кекси і стали улюбленим десертом багатьох країн, кожна з яких додавала свої традиційні інгредієнти.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
3 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
130 г.
Какао-напій Юнга Какао з молоком 300г
30 г.
Сіль Єгипет
3 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Борошно 7 1кг
140 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 шт.
Цукор ванільний Auchan 8г
10 г.
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
100 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно збити яйця, сіль, ванільний цукор, цукор, какао в пишну пінну масу, потім додати до них м'яке вершкове масло, і збити знову. Змішати розпушувач та борошно, невеликими порціями додавати до масляно-яєчної маси.
02
Потім в скляну форму вилити підготоване тісто, поставити в мікрохвильову пічку, при максимальній потужності витримати 5 хвилин, потім, після вимикання печі не відкривати її ще близько 7 хвилин, за цей час кекс "дійде" та "дозріє".
03
Далі потрібно на водяній бані, або в НВЧ-печі розпустити шоколад для глазурі, обмастити нею кекс.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів