Шоколадно-мигдальний кекс - Image

Шоколадно-мигдальний кекс

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Домашню випічку люблять усі без винятку, а от приготувати її – справа непроста, яка деколи обертається для деяких господинь непосильним завданням. Розвіяти міф про складнощі процесу приготування випічки з легкістю зможе наш рецепт шоколадно-мигдалевого кексу. Коли Ви відправите десерт в духовку, вся кухня наповниться неповторним ароматом свіжої випічки, який привабить на кухню не тільки домочадців, а й нежданих гостей. Тому відразу ставте чайник. Не будемо приховувати: є у цих кексиків один істотний недолік – вже швидко вони з'їдаються. До речі, випікати кекси можна як у великій формі, так і порційних силіконових формочках, спеціально призначених для подібної випічки.

Інгредієнти

Шоколад чорний

400 г.

Масло вершкове

265 г.

Цукор

170 г.

Яйце куряче

5 шт.

Борошно пшеничне

50 г.

Мигдаль

230 г.

Етапи приготування

01

Білки відокремити від жовтків. Шоколад розламати на шматочки. Масло нарізати кубиками. Розтопити масло, шоколад і цукор на водяній бані. Зняти з бані шоколадну суміш, додати жовтки, швидко перемішуючи.

02

Білки збити в пишну піну. Змішати шоколадну і білкову маси. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 25-35 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Шоколадно-мигдальний кекс – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua